Contact

Wijnbar Proef bij Platenburg
Goudsesingel 334a
3011 KK ROTTERDAM

info@proefbijplatenburg.nl
010-310 6080

Ons team

4
5
01/07

eigenaar

Julien Platenburg

Julien is de vierde generatie van het Rotterdamse familiebedrijf Wijnkoperij Platenburg en nu ook de trotse eigenaar van Wijnbar Proef. Julien drinkt graag strakke witte wijnen. Als hij niet met zijn werk bezig is, vind je hem op het water met zijn kite of wandelend op de Veluwe met zijn vriendin Yolanda en zoontje Stèph.

Favoriete wijn op dit moment: Michel Redde’s Barre à Mine sauvignon blanc.

Ons team

4
5
02/07

gastvrouw & sommelier

Daniëlle Duijvestijn

Daniëlle zorgt voor het reilen en zeilen van de wijnbar en is daarnaast de drijvende kracht achter Wijnclub Cuvée. Als ze geen proeverijen aan het verzinnen is, staat ze langs de lijn van het sportveld om haar twee jongens aan te moedigen bij rugby. Ze drinkt momenteel het liefst fris rood, maar dit is zo veranderlijk als het weer!

Favoriete wijn op dit moment: Bodegas Ponce’s Clos Lojen bobal.

Ons team

4
5
03/07

sommelier

Joëlson Gomes

Al een hele lange tijd werkt Joe, zoals je hem mag noemen, in het restaurantwereldje. Begonnen met een studie International Business & Languages om vervolgens verliefd te raken op wijn. Bij Proef vervult hij met veel plezier en overtuiging de rol van sommelier.

Favoriete wijn op dit moment: albarino's die sur lie hebben gelegen, zoals de Cantos No Luar Rías Baixas Albariño.

Ons team

4
5
04/07

junior gastvrouw

Renée Crommelin

Het leukste van wijn vindt ze de uitdaging van de zoektocht naar de smaak en “herkomst” van de wijn. Maar ook, waarom is een wijn nou lekker? Hier kan ze onophoudelijk van genieten en over nadenken. Naast haar liefde voor wijn, geniet ze van ambacht en kwaliteit, werkt ze fulltime in de vis en is ze veel aan het hardlopen en boksen.

Favoriete wijn op dit moment: witte Bordeaux van Chateau Lassalle en stiekem ook de Equinoxe viognier-sauvignon van Domaine de l’Arjolle.

Ons team

4
5
05/07

gastheer

Matthijs van der Walle

Matthijs is een levensgenieter en wijnliefhebber die houdt van lekker eten, bbq’en, varen, wandelen, natuur en gezelligheid. Hij gaat graag met zijn vrouw (getrouwd bij de Kleine Schorre) op wijnreis naar Italië, Frankrijk en Duitsland. Matthijs wordt vooral enthousiast over het vinden van de juiste wijn bij gerechten en personen.

Favoriete wijn op dit moment: goed opgevoede spätburgunders zoals die van Reichsrat Von Buhl.

Ons team

4
5
06/07

gastheer

John Lavooij

John is een sportieve levensgenieter met op wijngebied een passie voor met name Noord-Italië. In het dagelijks leven werkt John in een hele andere bedrijfstak. Hij is aan boord gekomen bij Proef om zijn kennis en passie voor wijn te delen met de gasten.

Favoriete wijn op dit moment: Barbera uit Piemonte en de Cassiano van Manicor uit de Alto Adige.

Ons team

4
5
07/07

chef

George Karakostas

Sinds ik een kleine jongen was, herinner ik me alle mensen om me heen die iets speciaals creëren voor hun vrienden en familie in de keuken. Voor mij was dus al snel duidelijk: dat wil ik ook.

Ik hou van de uitdaging om voor iedereen aan tafel iets lekkers te maken. Mijn ideale dag is een sharing dinner met familie, vrienden of mensen die je net ontmoet hebt, muziek aan en een goed glas wijn.

Mijn favoriete wijn op dit moment is de Chiaretto de Bardolino van Monte del Frà.