Contact

Wijnbar Proef bij Platenburg
Goudsesingel 334a
3011 KK ROTTERDAM

info@proefbijplatenburg.nl
010-310 6080

Ons team

4
5
01/011

eigenaar

Julien Platenburg

Julien is de vierde generatie van het Rotterdamse familiebedrijf Wijnkoperij Platenburg en ook de trotse eigenaar van Wijnbar & Restaurant Proef. Als hij niet met zijn werk bezig is, vind je hem op het water met zijn kite of wandelend op de Veluwe met zijn vriendin Yolanda, zoon Stèph en dochter Beau. Julien drinkt het liefste strakke witte wijnen, zoals de Barre à Mine van Michel Redde.

Ons team

4
5
02/011

gastvrouw & sommelier

Daniëlle Duijvestijn

Daniëlle zorgt voor het reilen en zeilen van Proef en is daarnaast de drijvende kracht achter De ProefClub. Als ze geen proeverijen aan het verzinnen is, staat ze langs de lijn van het sportveld om haar twee jongens aan te moedigen bij rugby. Ze drinkt momenteel het liefst fris rood uit Spanje, maar dit is zo veranderlijk als het weer!

Ons team

4
5
03/011

sommelier

Joëlson Gomes

Al een hele lange tijd werkt Joe in het restaurantwereldje. Begonnen met een studie International Business & Languages om vervolgens verliefd te raken op wijn. Bij Proef vervult hij met veel plezier en overtuiging de rol van sommelier. Je kunt hem wakker maken voor de sur lie gerijpte albariño van Cantos No Luar uit Rías Baixas.

Ons team

4
5
04/011

wijndocent

Matthijs van der Walle

Matthijs is een levensgenieter en wijnliefhebber die houdt van wandelen, natuur en heel veel gezelligheid. Hij gaat het liefst met zijn vrouw op wijnreis naar Italië, Frankrijk en Duitsland. Ze zijn zelfs getrouwd bij De Kleine Schorre! Matthijs zorgt bij Proef voor mooie proeverijen, zoals bijvoorbeeld de series Leren Proeven en met Proef door Europa. Na afloop drinkt hij het liefst een glas spätburgunder van Reichsrat Von Buhl.

Ons team

4
5
05/011

chefkok

George Karakostas

George heeft het Zuid-Europese bloed door zijn aderen stromen. Hij groeide op in Griekenland, waar hij altijd familie en vrienden in de keuken trof. Dat wilde hij ook! En zo geschiedde. Na een culinaire opleiding in zijn thuisland besloot hij naar Nederland te komen om hier zijn horizon te verbreden. Hij drinkt ontzettend graag natuurwijn, maar zijn grootste liefde is toch wel de Norbertus van Sint-Catharinadal.

Ons team

4
5
06/011

junior sommelier

Tom de Vrieze

Tom is werkzaam als junior sommelier bij Proef. Hij is gek op de mooie verhalen die wijn met zich meebrengt. Hij is vooral razend enthousiast over Madeira en raakt dan ook niet uitgepraat over het eiland. Na een opleiding tot steward in de luchtvaart, is Tom sinds 5 jaar werkzaam in de horeca, waar hij verliefd is geworden op de wereld van wijn. Hij studeert heel wat af in zijn vrije tijd om zich te verdiepen in deze wondere wereld. Als je hem zijn favoriete wijn vraagt, dan schenkt hij je waarschijnlijk Riesling Trocken van Clemens Busch uit de Moezel.

Ons team

4
5
07/011

gastvrouw

Nannette Trenning

Wijn is altijd een belangrijk onderdeel geweest van de Bourgondische levensstijl van Nannette, maar is een nóg grotere hobby geworden toen ze in 2021 startte met haar eerste wijncursus.
Nu leest, leert en proeft ze wat af om die kennis uit te breiden, onder andere door haar doordeweekse kantoorbaan af te wisselen met het werken bij Proef, waar ze graag gasten helpt met het kiezen van en leren over wijnen. Naast wijn houdt ze erg van koken en is daardoor altijd op zoek naar nieuwe recepten, vanzelfsprekend gepaird met mooie bijpassende wijnen.

Nannette drinkt graag zwaar, ‘boterig’ wit, met de stijl van de witte Bourgognes als absolute favoriet (ze droomt nog steeds wekelijks over een recent genuttigde Saint Aubin) maar is ook groot liefhebber van fris (Duits) wit (zoals een mooie Riesling van bijvoorbeeld Clemens Busch). Als groot Italiëfan staat er ook vaak Italiaans rood op tafel, veelal uit Piemonte, Toscane of op z’n tijd een Etna Rosso.

Ons team

4
5
08/011

souschef

Vangelis Sotiriou

Vangelis komt oorspronkelijk uit Athene, Griekenland. Koken is altijd zijn grootste passie geweest. Naar eigen zeggen besefte hij dit toen hij de vreugde voelde als mensen daadwerkelijk van zijn eten genoten. Hij prijst zich gelukkig dat hij hier een carrière van heeft kunnen maken. Als hij niet in de keuken is, vind je hem ondergedompeld in de wereld van rock 'n roll. De energie en creativiteit van de muziek voeden zijn culinaire innovatie. Hij houdt ervan om de twee werelden samen te voegen. Tijdens het sluitdrankje maak je Vangelis blij met een spetterende sauvignon blanc uit Nieuw-Zeeland.

Ons team

4
5
09/011

gastvrouw

Sylvia Geerlings

Na vele jaren in restaurants in binnen- en buitenland te hebben gewerkt, ging bij Sylvia het roer (weer) om: terug naar het mbo onderwijs en werkt momenteel als docent Hospitality en wijn. Maar ja, de passie voor wijn en horeca is nog steeds groot, dus waarom deze twee liefdes niet combineren? Gelukkig kan dat bij Proef, waar zij al haar enthousiasme en kennis over wijn en service kan delen. Schenk voor haar een glas Domaine de l’Arjolle Equinoxe, Viognier-Sauvignon Blanc in en je maakt de beste vrienden.

Ons team

4
5
010/011

allround kanjer

Donna Barbaro

Naast haar studie criminologie aan de Universiteit Leiden, zocht Donna een leuke baan. Van huis uit heeft ze een grote liefde voor wijn, maar echte kennis erover had ze nog niet. Daarnaast wilde ze altijd al ervaring opdoen in de horeca. Als je deze twee samenvoegt, kom je automatisch bij Proef bij Platenburg uit! In september start ze met de SDEN3 cursus om haar kennis te verbreden. In haar glas vind je niet zomaar witte wijn. Ze drinkt het liefste Chablis. Wij snappen Donna wel!

Ons team

4
5
011/011

gastheer

Menno Talen

De liefde voor het vak en voor de wijn maakt dat Menno altijd met een glimlach binnenstapt en met plezier aan tafel staat. Naast zijn werk als bedrijfsleider bij Vessel11 versterkt hij ons team deze zomer om meer kennis van wijn te vergaren. Jammer genoeg vertrekt hij op 1 oktober naar Down Under om druiven te plukken. Hopelijk komt hij met veel ervaring en een niet al te zwaar accent terug naar Proef om ons te leren over die mooie Australische wijnen! Hij drinkt momenteel het liefst strakke rieslings uit de Moezel. Dan kan hij mooi afspreken met Tom 😉